-
RSS

Recente posts

uitvoering WMO naar gemeente
Prijsvraag Bike & Motion 2014 Jaarbeurs Utrecht
Fietsers en verkeer
Letselvragen 10 daagse, vraag 10: Wat is een loonvordering?
Vragen 10 daagse, vraag 9: Wat is kwijting?

Categorie├źn

dieren
Excuses
fietsers / voetgangers
Goede doel van de maand
Hondenbeet
Inloop Spreekuur
Opstal
Schade verhalen algemeen
schade werkgever
Schadevergoeding en scheiding
Schadevergoeding na overlijden
Smartengeld
Wist u dat ...
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Wist u dat ...

Bespaar op uw auto verzekering

Bijna iedere verzekeraar biedt deze volledige dekking! 

Zelfs wanneer u zelf schuldige bent aan een ongeval en gewond raakt. Heeft u recht op volledige schadeloosstelling. Zelfs smartengeld wordt vaak vergoed. 

Waar elke andere dekking de bestuurder uitsluit en u meestal alleen maar een percentage van de verzekerde som krijgt uitgekeerd bij letsel (OIV ongeval inzittende verzekering en COP collectieve ongevallen polis), biedt de schadeverzekering inzittende een oplossing. 

De dekking is goedkoop en af te sluiten als aanvullende dekking bij uw casco verzekering.

weet u wanneer u recht op vergoeding heeft?

Letselschade, wat is dat eigenlijk precies? Wanneer kunt u letselschade verhalen?
 
We hebben allemaal wel eens gehoord van whiplash en smartengeld, maar wanneer zijn er mogelijkheden tot verhaal?
 
Een aanrijding met de auto en fiets of voetganger, dat weten we wel.  Maar wat als het uw kind betreft, die achterin zit? Of uw partner die naast u zit? Twee fietsers tegen elkaar? Wat als de veroorzaker onbekend is?
 
De afgewaaide dakpan die de buurman raakte, dat snapt u wel, maar wat als die nu eens op uw partner, kind of familielid terecht komt?

Doorrijder na verkeersongeval

Nieuwegein 26 april 2014  Batauweg / Muntplein (112-lekstroom)

Na een aanrijding met een fietser is de veroorzakende automobilist gevlucht. De reden is niet duidelijk. De fietser is naar het ziekenhuis gebracht in verband met letsel. 

Het gebeurt zo'n 1.000 maal per jaar! Dit betekend toch 3 maal per dag, dat een veroorzaker van een ongeval vlucht. Slechts 10% wordt door de politie gevonden en moet voor de rechter komen. De rest komt er mee weg!! 

Het slachtoffer van deze aanrijdingen zit met de schade.

repair cafe 3 mei 2014 Metaal Kathedraal (De Meern)

Maandelijks wordt er in Leidsche Rijn door het Repair Cafe gerepareerd! 

Uw kleding of fiets herstellen? Uw broodrooster is ermee gestopt? Neem al uw spullen mee! Er zijn veel handige mensen aanwezig die u kunnen helpen! 

Het letsel kan natuurlijk niet zomaar gerepareerd worden. Eveline Bosselaar zal wel een optie tot verbetering bieden op 3 mei as. is zij ook aanwezig. 

Wat betreft de schade door het letsel, kan ik u adviseren en bijstaan om de financiële schade te herstellen. Heeft u vragen kom ze stellen!

Openbaar vervoer en letsel

Het komt vaker voor dan we denken. Ongevallen door en met de tram, de trein of de bus. 

Pas nog in Rotterdam en Rijswijk, vele gewonden door tramongelukken, maar ook bij het in- en uitstappen gaat vaak iets mis. Zelfs tijdens het rijden is een val in de bus, trein of tram niet ondenkbaar! 

In bijna alle gevallen is de vervoer maatschappij aansprakelijk voor letselschade die daardoor ontstaat. 

Probeer wanneer u iets dergelijks overkomt zo snel mogelijk informatie te verzamelen. Denk aan mede reizigers, die getuige zijn, de naam van de chauffeur, de juiste lijn en het juiste tijdstip van de gebeurtenis.

Gevallen in de supermarkt

Bij binnenkomst in de Albert Heijn is een man gevallen. De droogloopmat, bedoeld om de ingang van de winkel droog te houden, was doorweekt en bracht de man ten val. 

Als gevolg van deze val is er letselschade ontstaan. 

Albert Heijn vindt dat hij geen schuld heeft aan het ongeval. 

De rechter denkt hier anders over. 

Omdat de mat voor drooglopen bedoeld is, hoeft de klant hier geen gevaarlijke situatie te verwachten. De mat had goed en veilig neergelegd moeten zijn en het is de verantwoordelijkheid van de eigenaar, dat de mat niet gaat schuiven bij betreden.

machine op je voet gevallen? Pech of werkgever aansprakelijk!

Uit een recente uitspraak van de rechter kwam het volgende naar voren:

Een werkneemster is bezig met een sealmachine, welke van het bureau valt en op haar voet terecht komt. Zij heeft letsel. 

De plicht van de werkgever om ervoor te zorgen dat de veiligheid op de werkvloer is gegarandeerd gaat heel ver! Zo blijkt weer uit deze uitspraak. 

De rechter vindt dat de werkgever tekort geschoten is in haar zorgplicht. Zij had maatregelen kunnen nemen om het vallen van de machine te voorkomen. 

Gat in de weg!

Als fietser hebben we allemaal weleens de schrik ervaren! Oei, dat ging maar net goed! 

Een baksteen die niet op zijn plaats ligt, een stoeprand die wel erg verzakt is of het ontbreken van de rand en een lager liggende berm! 

Helaas het gaat ook regelmatig fout. U kunt dan lelijk terecht komen. De fiets beschadigd, vervoerde zaken over de weg en misschien zelfs verwondingen. 

Is het stomme pech?

Neem zo snel mogelijk contact op, dan kunnen we de situatie ter plaatse opnemen. Wanneer de wegbeheerder aansprakelijk is, heeft u mogelijk recht op schadevergoeding!

Werkgever aansprakelijk voor polsklachten

Uitspraak kantonrechter Delft:

Slachtoffer werkte als uitzendkracht, zij was paprika sorteerder. Als gevolg van de werkzaamheden pijnklachten aan de pols:

1. er was sprake van een repeterende beweging van een polsgreep en een ongewone positie;
2. voor de werkzaamheden waren er geen polsklachten;
3. daardoor is het aannemelijk dat de polsklachten door het werk zijn ontstaan;
4. de werkgever heeft onvoldoende invulling gegeven aan haar zorgplicht;

Kortom in dit geval is de werkgever aansprakelijk voor de schade die het slachtoffer lijdt, als gevolg van de polsklachten.

Nog geen winter, wel winterbanden..

Winterbanden verminderen de kans op schade met bijna een derde

De keuze voor winterbanden vermindert de kans op schade aanzienlijk. In de winterperiode stijgt het aantal schades van auto's op zomerbanden met 32%. Auto's met winterbanden rijden ook wel meer schade, maar de seizoensinvloed blijft beperkt tot 12%, zo blijkt uit een onderzoek in opdracht van ING. Volgens branchemanager Edwin Brinksma van Vaco, bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche, verruilen ongeveer 2,7 miljoen Nederlanders - één op de drie automobilisten - in de wintermaanden zomerbanden om voor speciale winterbanden.
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint