-
RSS

Recente posts

uitvoering WMO naar gemeente
Prijsvraag Bike & Motion 2014 Jaarbeurs Utrecht
Fietsers en verkeer
Letselvragen 10 daagse, vraag 10: Wat is een loonvordering?
Vragen 10 daagse, vraag 9: Wat is kwijting?

Categorie├źn

dieren
Excuses
fietsers / voetgangers
Goede doel van de maand
Hondenbeet
Inloop Spreekuur
Opstal
Schade verhalen algemeen
schade werkgever
Schadevergoeding en scheiding
Schadevergoeding na overlijden
Smartengeld
Wist u dat ...
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Schadevergoeding na overlijden

Twijzel, noodlottig ongeval met dug-out

In Twijzel is gisteren een meisje om het leven gekomen en zijn vier anderen gewond geraakt, doordat de dug-out waarin zij zaten is ingestort. 

Vreselijk, dat dit heeft kunnen gebeuren, de gevolgen zijn enorm. Ik wens iedereen sterkte en kracht, ik hoop dat de betrokkenen steun bij elkaar kunnen vinden. 

De aansprakelijkheid zal pas na onderzoek kunnen worden beoordeeld. 

Voor het opstal is de eigenaar risico aansprakelijk. In dit geval waarschijnlijk de gemeente. Die is tenslotte de eigenaar van het sportveld.

Overlijdensschade / Wat is je leven waard?

Als reactie op mijn vorig blog werd de volgende vraag gesteld: 

Wat is het leven van je vrouw waard? 

Natuurlijk is dat een vreselijke vraag, na een overlijdensschade. Iemand verliest zijn partner, geliefde, kind, ouder, familielid door een ongeval. En het letselschade vraagstuk komt al zo snel aan de orde. Tijdens de eerste periode is geld wel het laatste waaraan we denken. Er is sprake van verdriet, boosheid, rouw. Op deze vraag bestaat ook echt geen antwoord! 

Toch is het financiële aspect niet te verwaarlozen.

dodelijk ongeval Croeselaan Utrecht \AD

Een mevrouw fietste op haar elo-bike en kwam ten val volgens het AD. Zij kwam onder een bus en is als gevolg van dit ongeval overleden. De exacte toedracht is nog in onderzoek. 

Een dramatisch voorval, voor de mevrouw zelf, voor haar nabestaanden en voor iedereen die het ongeval zag gebeuren. Ik wens de nabestaanden sterkte. 

Wat er precies is gebeurd staat nog helemaal niet vast. Dat mevrouw op haar fiets behoort tot beschermde verkeersdeelnemers en derhalve onder de bescherming van art.

Schade door Overlijden

Overlijdens schade , 

Wanneer door toedoen van een derde iemand uit uw gezin overlijdt is de ellende groot! De zeer bewerkelijke, onoverzichtelijke en onbegrijpelijke materie van het schade traject dat daarna volgt is daarbij een vervelende en moeizame confrontatie waar u niet op zit te wachten. 

Denktank Laumen, rekenbureau is (zijn) aan de slag gegaan met een nieuwe wijze van berekenen. Vrij vlot en en begrijpelijk is de totale schade (fianncieel) door het wegvallen van een gezinslid te berekenen.
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint