-
RSS

Recente posts

uitvoering WMO naar gemeente
Prijsvraag Bike & Motion 2014 Jaarbeurs Utrecht
Fietsers en verkeer
Letselvragen 10 daagse, vraag 10: Wat is een loonvordering?
Vragen 10 daagse, vraag 9: Wat is kwijting?

Categorie├źn

dieren
Excuses
fietsers / voetgangers
Goede doel van de maand
Hondenbeet
Inloop Spreekuur
Opstal
Schade verhalen algemeen
schade werkgever
Schadevergoeding en scheiding
Schadevergoeding na overlijden
Smartengeld
Wist u dat ...
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Fietsers en verkeer

Steeds meer raken fietsers betrokken bij ongevallen. 

Tijdens een tourtocht te dicht op elkaar gefietst, waardoor de voorste fietser ten val komt. Dit is wel een heldere zaak. De fietser die achterop is gereden is aansprakelijk. Zijn AVP (aansprakelijkheids verzekering) zal de schade wel vergoeden. 

De e-bike die toch harder fietste dan verwacht. Hierdoor komen veel ongevallen voor. Voetgangers en automobilisten die denken dat ze er nog langs kunnen. Zij gaan uit van de snelheid van een fietser, wat zal het zijn, tussen de 10 en 15 km per uur. De e-biker gaat echter al snel 25 tot 30 km per uur. Een aanrijding zit in een klein hoekje. Hier zal toch naar de omstandigheden moeten worden gekeken wat betreft de aansprakelijkheid. Want ook al heeft de e-bike een aandrijving, deze valt toch onder de bescherming van art. 185 WvW. 

Dan hebben we nog de wielrenners die ook vaak betrokken zijn bij ongevallen. Het overig verkeer hoort ze niet aankomen, de snelheid wordt verkeerd ingeschat, of iemand moet uitwijken en raakt daarbij het wiel van zijn voorganger. Of hindert de fietser achter hem. Hier wordt door de verzekeraar al snel gesproken van een wedstrijd element of in ieder geval een groep die fietst en daarbij zich houdt aan bepaalde regels. Het is dan maar de vraag of de AVP verzekeraar wel aansprakelijkheid erkent. 

Talloze voorbeelden, talloze discussies! Leg uw zaak voor en we kunnen beoordelen of u (mogelijk) recht heeft op vergoeding. 

0 Reacties op Fietsers en verkeer:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint