-
RSS

Recente posts

uitvoering WMO naar gemeente
Prijsvraag Bike & Motion 2014 Jaarbeurs Utrecht
Fietsers en verkeer
Letselvragen 10 daagse, vraag 10: Wat is een loonvordering?
Vragen 10 daagse, vraag 9: Wat is kwijting?

Categorie├źn

dieren
Excuses
fietsers / voetgangers
Goede doel van de maand
Hondenbeet
Inloop Spreekuur
Opstal
Schade verhalen algemeen
schade werkgever
Schadevergoeding en scheiding
Schadevergoeding na overlijden
Smartengeld
Wist u dat ...
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Vragen 10 daagse, vraag 4: Wat als ik gewond raak tijdens het sporten?

Wat als ik gewond raak tijdens het sporten? 

Er is soms wel en soms niet aansprakelijkheid. 

Bij het sporten begeef je je in een situatie met een verhoogd risico. Sport en spel risico. Er is door sporten een kans op ongevalletjes met letsel tot gevolg. De normale sport risico's zoals een bal tegen je hoofd tijdens het voetbal, vallen van de balk bij het turnen of een hockey stick tegen je hand, horen er min of meer bij. Daarvoor is in principe geen aansprakelijkheid. 

Anders is het, wanneer het gaat om verwijtbaar handelen, dat niet bij het normaal te verwachten spel hoort. In de rust komt er ineens een bal op je hoofd, onvoldoende maatregelen voor de veiligheid in de vorm van matten of hulp personen, een grove overtreding, woede uitbarsting oid. 

Bij veel maneges bijvoorbeeld, wordt aangegeven door middel van bordjes, dat zij niet aansprakelijk zijn voor ongevallen. Dit soort bordjes zijn een waarschuwing, maar wanneer er iets verwijtbaar aan de manege tot letsel leidt, zal door deze waarschuwing de aansprakelijkheid niet zomaar ontbreken.  

Het is altijd de moeite waard om te overleggen wat de opties zijn. 

Er is overigens ook een mogelijkheid om een sport- en spelclausule op te nemen in uw AVP. Dan wordt schade (soms gedeeltelijk) veroorzaakt door sporten wel vergoed. Het gaat daarbij echter niet om schade aan een mede sporter. Ook dit moet dus wel even goed worden uitgezocht. 

0 Reacties op Vragen 10 daagse, vraag 4: Wat als ik gewond raak tijdens het sporten? :

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint